Husejere og advokathjælp

Du og din nabo er ikke på god fod med hinanden. Og sådan har det været i årevis. Du er nemlig irriteret over, at naboens træer kaster skygge ned over den lille terrasse. Du har forsøgt at tale med ham om at få dem skåret ned, så du kan nyde solen om sommeren. Men han vil ikke høre på dig. Og han viser slet ikke forståelse for dine forklaringer. Du har jo problemer med fugt i huset, lige der hvor terrassen møder terrassedøren. Og du er sikker på, at det skyldes, at der ikke kommer lys nok ind på det sted på terrassen. Tidligere i forløbet havde du faktisk tænkt på at køre en sag om fejl og mangler mod sælgeren – men det skete ikke.

Fat i en advokat nu

Du har derfor besluttet dig for, at du skal have fat i en advokat. Og du har da også fundet en erfaren advokat, der vil hjælpe dig. Du søgte på google efter ”advokat hegnsloven Vejle” og fandt ham, der nu har lovet at hjælpe dig.
Du har lige haft et møde med advokaten. Han forklarede dig, at der er nogle regler i hegnsloven, som din nabo skal overholde. Så vidt du forstod, så må et hegn, hvis det står i skellet imellem jeres ejendomme, være op til 1,8 meter højt. Men hvis træerne, som naboen har plantet for mange år siden, står fx 1,5 meter fra skellet, så må de være 3,3 meter høje.

aerial view of houses near trees during daytime

De er mindst 4,5 meter høje – antager du. Der skal derfor køres en sag imod din nabo, så træerne enten bliver fældet helt – eller i det mindste bliver skåret så langt ned, så de ikke er mere end 3,3 meter høje. Og det vil betyde, at din nabo skal skære træerne ned hvert år. De vokser jo.
Din advokat har fortalt dig, at der skal foretages et hegnssyn. Og det er noget, som en advokat egentlig ikke behøver at involvere sig i. Et hegnssyn sker nemlig ved, at der kommer en landinspektør og måler op. Træernes højde og deres afstand fra skellet vil blive målt op. Er træerne for høje, ja så vil beslutningen være, at din nabo skal sørge for at nedbringe træernes højde! Længere er den ikke. Men der er en stor risiko for, at din nabo vil anke afgørelsen. Og her er det super, hvis din advokat har været med til hegnssynet. Han vil nemlig kunne hjælpe dig under den efterfølgende sag.

En god samtale

Derfor er det godt, at du talte med den advokat. Han vil kende til problemet i forvejen og vil dermed også bedre kunne hjælpe dig, så du kan få lys på terrassen og undgå fugtskaderne i huset.

Nabostridigheder er tricky

Men pas på. Det er en svær sag. Du skal jo leve side om side med din nabo i mange år fremover. Og vil det ikke være bedst, hvis I kunne begrave striden? Der skal derfor sættes en del diplomatik ind i kommunikationen imellem jer. Og her vil en erfaren advokat i nabostridigheder være perfekt. Han vil nemlig kunne formulere dit krav til naboen på en måde, der hverken er grov eller for udfordrende. Han vil kunne formulere det på en måde, så naboen indser, at han faktisk gør skade og dermed efterkommer hegnssynets beslutning.