Dankortets fremtid

Dankortet og andre kreditkort er måske på vej til at gå en stille død i møde, hører man i nyhederne. Baggrunden skulle være, at man er ved at udvikle en teknik, så det i stedet skal være den enkeltes mobiltelefon, der bruges til at betale i supermarkedet og andre butikker. Og så må man formode, at samme mobiltelefon skal bruges til at hæve penge i en kontantautomat.

Hvordan den nye teknik virker i praksis, ved jeg ikke, men jeg synes, det lyder ganske spændende, og teknikken har jo allerede stået sin prøve, idet man mange steder kan betale sin parkeringsafgift ved hjælp af mobiltelefonen.

Og så kan man jo forestille sig en lang række udvidelser af de økonomiske muligheder ved at bruge sin mobiltelefon. I dag kan man i mange forretninger optage et lån uden sikkerhed på et kvarters tid, hvis man for eksempel står og skal købe et nyt stereoanlæg eller et nyt fladskærms-tv. I fremtiden kan det da sagtens være, at man via et opkald fra sin mobiltelefon i løbet af et minut eller to kan optage et tilsvarende hurtigt lån og få pengene overført til en konto, der administreres via mobiltelefonen.

Teknikken vil jo nok blive tilført en høj grad af sikkerhed, så mobiltelefonens nummer kobles sammen med en personlig sikkerhedskode, som den enkelte skal indtaste, hver gang der gennemføres økonomiske transaktioner via mobiltelefonen.

Om det hele så bliver nemmere for den enkelte bruger af et sådant system, kan være svært at overskue, men det gør det jo nok.